IT Werving & Selectie

Doordat hoogwaardig IT-personeel in Nederland lastig te vinden is en in een aantal buitenlandse landen de markt voor dit soort personeel beduidend rijker is bedeeld, is sinds een aantal jaren een levendige uitwisseling van ICT-professionals op gang gekomen. Bij IT Werving & Selectie gaat het in hoofdzaak om de beste programmeurs die hun sporen reeds hebben verdiend in het buitenland. Het team van Óscala heeft al meer dan twintig jaar ervaring in deze gespecialiseerde markt en beschikt over een fijnmazig netwerk dat bestaat uit een groot aantal lokale recruiters. Dit maakt het ons mogelijk om de best gekwalificeerde medewerkers voor u op te sporen en aan te trekken.

Laat Óscala voor u werken

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

Naam: *
E-mail: *
Telefoon: *

Of bel: +31 (0)23 822 44 06

Waarom op internationale markten ICT-personeel werven en selecteren?

De voornaamste reden om werving en selectie internationaal te betrekken is het aantrekken van de beste developers. In Nederland is er een tekort aan bekwaam IT personeel en specifieke ICT-projecten vragen om specifieke medewerkers. Wanneer u binnen uw bedrijf uw ICT naar een hoger plan wilt tillen, nieuwe technieken wilt implementeren of een migratie tot een goed einde wilt brengen, kunt u in de regel niet terugvallen op uw eigen personeel. Om het noodzakelijke specialisme alsnog binnenhuis te halen, kunt u zelf op zoek gaan naar voldoende gekwalificeerde medewerkers. De Nederlandse markt staat echter onder druk en kwaliteit is duur. Het internationaal werven van IT-professionals kan een aantrekkelijk alternatief zijn.

Óscala richt zich bij de werving & selectie van IT personeel op internationaal niveau voornamelijk op drie markten die hiervoor bij uitstek de juiste papieren hebben: Spanje, Portugal en Ukraïne.

Spanje en Portugal zijn al enkele jaren uitgebreid in beeld bij het aantrekken van hooggekwalificeerde software developers. Het opleidingsniveau in deze landen is prima. Ten tijde van de crisis heerste hier grote werkloosheid, waardoor in deze periode voor veel IT-expats uit deze gebieden werk over de grens een laatste strohalm was. Inmiddels is deze situatie duidelijk veranderd. De Zuid-Europese economieën zijn de afgelopen jaren weer behoorlijk aangetrokken. Het resultaat is dat tegenwoordig in hoofdzaak software developers, die hun carrière met een of meer internationale projecten bewust een extra stimulans willen geven, de stap naar een buitenlandse werkgever zetten. Per saldo heeft deze ontwikkeling geleid tot een verdere groei van de kwalificaties van de gemiddelde IT-expat uit deze landen.

Ukraïne is een relatief jonge toevoeging aan ons werkgebied voor het rekruteren van developers. Ook hier vinden we in toenemende mate gemotiveerde en deskundige programmeurs die er niet voor terugdeinzen om de hun vertrouwde omgeving tijdelijk in te wisselen voor een internationaal project en zo de beperkingen van de nationale arbeidsmarkt te overstijgen.

Internationale IT werving & selectie

Een eigentijdse ICT is voor bedrijven steeds belangrijker. Bij veel ICT-projecten is het noodzakelijk om een beroep te doen op specialisten. Maar specialisme is in Nederland duur en moeilijk te vinden. Door de internationale markt te betrekken bij de realisatie van dergelijke projecten door middel van internationale IT-werving & selectie, kunt u snel en doeltreffend goede en optimaal gemotiveerde kandidaten aantrekken.

Wilt u meer weten over het werven en selecteren van softwareprofessionals door Óscala? Neem dan contact met ons op.

Referenties